søndag 21. august 2011

Noe bringer bare ren lykke–og har ingen annen funksjon!

Noen ganger tenker jeg at jeg burde hatt litt mer nyttig blogg. Sånn som Anne har på Moseplassen. Skikkelige råd og tips, som kan være nyttig for alle. Noe informasjon her er jo nyttig for noen – men det aller meste er bare en “show off” fra hagen. De fineste spottene i hagen. Alle de små bildene som gjør at jeg elsker å drive med dette her – og bruker opp “alle” pengene på en ny staude, en klematis – eller kanskje en bitte liten rose….
imageimage
Denne vakringen er en “Felicite Parmentier”. Den står ved trappen. Den er lys rosa, blush pink, som engelskmennene kaller det – og en historisk rose. Den dufter vidundelig og er en alba rose. Det er ikke prangende – men liten, yndig og søt. H5 – og den har overvintret veldig godt hos meg sist vinter, som var tøff og lang. Den kler blå geranium, hvite og blå småklokker, lavendel og burgunder valmuer. Stokkrosen bak har ikke vært vellykket – så den skal ut og bort.  Det ser ut som om “Felicite Parmentier” ikke tåler konkurranse – så det kan hende at “Generous Garner” må bort også…

Jeg håper dere er fornøyd med små, vakre spotter fra hagen. Det er jo fryktelig mye folk innom og titter – selv om få legger igjen kommentarer. Jeg er ikke noe god på kommentarer selv, så det får være greit – men jeg er glad for en kommentar.

8 kommentarer:

Beate sa...

Alt trenger ikke være nyttig :) Men det er da ganske nyttig og glede oss med vakre bilder! :)

Myke minutter sa...

Disse rosene var jo bare utrolig vakre! :) Har lyst å lage rosebed ved huset vårt etterhvert, så da vet jeg hvor jeg kan henvende meg for råd om typer, stell etc ;) Ha en finfin ukestart!

shabby chic og lavendel sa...

Eg synes no du har en herlig og opplysende blogg allerede eg.
spesielt når det gjelder roser. Du tar veldig fine bilder av nydelige roser. Og I motsetning til meg så veit jo du til og med ka rosene dine heiter...
Veldig greit dersom eg skulle finne ei rose her hos deg eg kunne tenkt å hatt i min egen hage :)

Ønsker deg fine dager i uka som kjem.

Hilsen fra Catharina :)

sologbolig sa...

Å bringe lykke er jo en flott funksjon. Eg koser meg med hageinnleggene dine. Og så mange fine roser du har vist. Eg må kjøpe noen nye roser, flere gikk dukken i vinter, men ikkje om eg veit hvilken eg bør kjøpe. De som ikkje overlevde vinteren va gule friesia. Eg syns at de sto veldig kort tid. Eg hadde de på hver side av ein flammentanz......
Ha ein flott dag.

TYRA sa...

Du gleder oss med flotte bilder - det må da være nyttig?! Og roser kan du jo veldig mye om! Så fortsett med å gi oss små vakre spotter fra hagen din!

Kari K. sa...

Vakre og yndige! Til deg som ikke bor så langt unna. Langhus hagesenter kjører kjempesalg fram til onsdag. Har ikke oversikt, men mye skal ut for å gi plass til høstplantene.
Kari K.

Min Verden sa...

Takk for tilbakemeldingene jenter!

Gunilla sa...

Vilken fantastisk blogg jag kommit till.
En kavalkad av en fantastisk ros.
Den ger ett vill ha begär. Undra hur härdig den är. Jag bor i zon 5 i Västerbotten. Umeå.

Nu skall jag kika vidare i din otroligt fina blogg

Ha en bra dag
Hälsning
Gunilla