onsdag 3. august 2011

Thalictrum aquilegifolium - Akeleiefrøstjerne

image Sist sett i Helen Fredholms hage. Den er uendelig vakker – og frø er bestilt fra Impecta. En blondeplante som Helen kalte den. Den finnes i flere farger og jeg bestilte dem alle. Pytt og pytt!

Jeg har jo sett den før – omtalt, men jeg har ikke “sett” den, om dere skjønner hva jeg mener. Plutselig skjønte jeg hvor vakker den var. Helen mente at den var ennå vakrere før den slo ut i blomst – mens det bare var hundrevis av lilla små baller som svevet i løse lufta. Den var høy – mye høyere enn meg, og rett og slett en “den planta må jeg ha”-plante.
Den vil bli helt fantastisk bak mine rosa roser!
Det som er rart med planter som man har nyoppdaget – så ser jeg den overalt. I blader, programmer og på bestillingslister, blogger og på facebook. Det blir antagelig som når man er gravid – så er det gravide overalt. Vel, det kan virke som om jeg er den siste som har oppdaget denne planten – men jeg har aldri vært særlig Chic av meg Smilefjes som blunker.

2 kommentarer:

Mariann sa...

Frøstjerner er flotte. Det finnes flere ulike sorter. Jeg må visst også skaffe meg noen flere av dem.

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Så koselig det var komme inn til deg å se bilder av skjønn akelejefrøstjerne fra hagen til Helen. Og da jeg kikket enda mer nedover i innleggene dine var det enda mer koselig fra hagen hennes å se. Har ikke vært der enda i år, pleier det hvert år.
Fint å se bildene dine og lese det du skriver. Enig med deg ang de rosetipsene også.
Kos deg i hagen din.

Klem fra Trine