fredag 19. august 2011

Selvsådde stauder–klokker.

image Det er utrolig lett å så stauder – iallefall noen av dem. Når man skal ha mange, så er det lurt å så selv og jeg bruker mine såkasser som du kan se her, hvis du vil. I år har jeg drevet frem geranium, revebjeller, klokker og solhatt. Revebjeller i store kvanta. De andre i mer moderate mengder. Nok til å forsyne meg selv.

Denne hvite står i rosebedet ved inngangen og den er den eneste som ser nogenlunde anstendig ut akkurat nå i bedet. Valmuene er fra Claus Dalby i fjor – og disse har sådd seg selv. Bakgrunnen er Felicite Parmentier. 
Mange stauder kan sås nå og de ligger klare i jorden til å spire til neste vår. Det er ganske enkelt – og jeg vil forsøke igjen. De er sannsynligvis ikke i blomst før året etter det, men det gjør ikke noe. Det blir mer geranium, Alchemilla, Hasselurt, Kattemynte, Astrantia, Verbena og mere til. Jeg kjøper såjord som jeg strør ut på toppen, sår i vei, krysser fingre og håper på det beste!  Under har jeg plantejord som jeg får gjødsle opp.

3 kommentarer:

Rebekka :o) sa...

Så flotte blomster i herlige farger :o)
Ønsker deg en nydelig helg :o)

Kari K. sa...

Så fine. Har du noe favorittsted du kjøper fra til stauder fra?

Mariann sa...

Nydelig klokke du har frøsådd. Jeg sår også litt stauder. Det er spennende å vente på spiring og så etterhvert første blomstring.
God helg!