søndag 21. august 2011

Noen ganger er feil helt rett!

image “Belle Amour” – kjøpt som “Mme Hardy”.  Jeg ble først lei meg fordi det ikke var “Mme Hardy” – fordi jeg synes den er så utrolig vakker! Siden ble det bare lykke når det var denne som kom ut. “Belle Amour” – og den var en av de fineste rosene mine i år.  “Mme Hardy” kan jeg jo bare kjøpe igjen – neste år!
“Belle Amour” er en albarose og jeg er litt usikker på om det er en historisk rose, men jeg tror det. Den har god duft. Knallrøde knopper, og er litt grågrønn i bladverket – men det ser du ikke særlig godt på dette bildet. Den blomstret mye og lenge og var relativt sterk i regnet som har vært i år. Vokst seg ganske stor i sommer. Ca 1 meter.

Jeg hadde i tillegg, i ørska plantet den foran “Mme Plantier” – og den er jo da også veldig lik “Mme Hardy, så det hadde slett ikke blitt like fint. “Belle Amour” har definitivt sneket seg inn bakveien i hagen min – og det var sjeldent vellykket!  Det er definitivt verre med de gule liljene som skulle vært hvite og som står midt i det rosa/hvite bedet. Det er ikke like vellykket, for å si det mildt. Det er bare å flytte…

5 kommentarer:

h.espe sa...

Helt klart vakkert og en skikkelig vellykket "snikinnførsel"... :)

Ønsker deg en herlig helg videre!

Klem fra Hildegunn

Lene fra Lillehammer sa...

Hei du! Jeg synes det var et godt "bytte" jeg. Har begge selv og jeg må si at Mme Hardy ikke har gjort så mye ut av seg. Belle Amour, derimot, er utrolig flott. Selv måtte jeg flytte henne i sommer da hun ble helt bortgjemt.
Ha en flott dag og lykke til med frøsådden da!
Klems.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Så fin!

Her er svar fra meg på det du spurte om hos meg:
Hanne, det er første året jeg har fagerfrøstjerne (T. rochebrunianum), og jeg har sådd de i vinter, så de er kun småplanter ennå. Skal visstnok selvså seg, ja. Og er flerårig. Akeleiefrøstjerne (T. aquilegiifolium) er litt annerledes (har heller ikke prøvd den)

http://www.paghat.com/meadowrue2.html
Valmesøster sådde jeg selv, og de sto i sandholding/moldrikt ventebed da de blomstret andre året. De som sto i mer kompakt leirjord blomstret ikke i år....

God søndag! Hilsen Grethe

liven sa...

En nydelig rose Hanne !!
synest også det var så fint i bedet ditt under her!
Er litt skuffet over hagen min i år....mistet litt piffen fordi det har vært så dårlig blomstring....men men......
Får vel gå på igjen med krum nakke så gir vel det resultater :o)

ha en fin søndag

Mitt hvite hus sa...

Kjempefin rose.... nydelig farge på den...

Ønsker deg en fin uke =))

klem