lørdag 20. august 2011

Hva skal jeg gjøre? Er det sånn jeg vil ha det?

image
Dette bedet ser jo ikke verst ut – hva synes dere? Dette må være fra begynnelsen av juli og da så det ut omtrent som jeg ville ha det – iallefall sånn ca. Noen justeringer skulle jeg gjøre – men høyden var bra.

Det som har skjedd i år er at noen av rosene jeg plantet har gått helt av hengslene. De har bare grodd seg store – og blomstret lite. Det er jo ikke så rart når man tenker på den sommeren man har hatt. Dette gjelder da særlig min Theres Bugnet – som jeg elsker, men som må ut og inn et annet sted. Jeg tror rett og slett jeg skal plante den helt for seg selv – slik at den kan bre seg skikkelig ut et annet sted.

Jeg tenkte egentlig å grave opp hele bedet og erstatte med nye roser og stauder – men jeg tror nesten ikke at det er nødvendig, hvis jeg bare omrokkerer litt og tar ut Therese Bugnet. Hva synes du om dette?

6 kommentarer:

Kari sa...

Synes bedet ser flott ut jeg :) Enig med deg at det kan holde å bare flytte rosen til et sted hvor den får litt mer plass for seg selv.
Ønsker deg en strålende dag :)

marit´s,,, sa...

Nå er jeg veldig glad i farger så jeg synes bedet ditt er fint.
Ha en fin helg , Marit.

Mari Anne sa...

Beddet ditt er flott,og jeg har ikke sett helheten, men siden du spør hva jeg synes...

Hvis du har plass nok på framsiden av beddet ville jeg spandert på en halvmeter eller så til i framkant. Så ville jeg ha plantet noe høyt, helt rolig i bakkant slik at ikke bakgrunnen forstyrret blikket. Det kan være så enkelt som et spalje med klatreplanter på. Jeg mener ikke kjempehøyt, bare så du drar oppmerksomheten til beddet. Samtidig vekker du en nysgjerrighet på hva som kan være bak. Da får prestekragene og de flotte krukkene også oppmerksomhet alene.

Mari Anne sa...

Oi, glemte å svare på det du egentlig spurte om. Jeg ville definitivt ha latt Theres stå der hun er. Jeg ville til og med ha funnet to til på samme størrelse og heller flytte staudene framover.

Men jeg har ikke sett helheten da.

Min Verden sa...

Tusen takk for innspill - og det er godt å vite at man ikke er helt på villspor. Jeg tror jeg må ha ut Therese uansett - fordi nå er den nesten 2 x 2 meter. Helt vanvittig! Ellers har jeg tenkt det samme med å utvide foran. Jeg har gooood plass :) Jeg har egentlig ikke lyst til å ha noe espalier bak fordi det er et pent fjell bak - men jeg har også kommet frem til at jeg må ha noe høyt bak. Har en diger ridderspore jeg kunne satt bak - også skal jeg rydde litt i fargene :) Takk jenter! Hanne

Ekte Interiør sa...

For et nydelig bed! *drømme* Slik blomsterprakt håper jeg det er i min hage også om noen år. Vi er på god vei! ;) Det ER kjempefint og det BLIR helt sikkert kjempefint også! :)