lørdag 13. august 2011

Mitt Afrika…

[DSC_0005[3].jpg] .. går på TV i kveld. En favoritt fra tidligere. Jeg tok den opp, så jeg kan se den når jeg får tid. Den er jo nesten tre timer lang, såvidt jeg husker.

Det var litt rart at den skulle dukke opp nå – for jeg har ingen sterke relasjoner til Afrika utover “Afrikas blå lilje”.
Afrikas blå lilje har jeg pottet om i dag – etter at jeg endelig fikk kjøpt ny plantejord. Den har vært hos meg siden jeg plantet dem i 2009 – og det går smått. Den har aldri blomstret – men jeg holder ut! Nå kan man iallefall se at det har blitt en riktig plante. Røttene var fine og i dag fikk den ny jord – med husdyrgjødsel, så jeg håper at det skal gjøre susen.

Jeg måtte slå opp på bloggen for å finne ut når jeg plantet den. Jeg har utviklet meg litt som hageeier siden da.

Det jeg fant ut var at jeg har en hvit, en lilla og en blå i samme krukke… Det er vel ikke akkurat sånn jeg vil ha det nå! Mulig at jeg deler den til våren og at den får hver sin krukke for hver sin farge. Vi får se. Uansett – jeg har i det siste lært at grunnen til at den ikke blomstrer er etter all sannsynlighet at den ikke har fått nok gjødsel og ikke står lyst nok på vinteren – kanskje. Vi får se. Gøy med hage – og hage er som politikk, det gjelder å være tålmodig og å hold ut…. Det minner meg igjen på at valgkampen starter i morgen – eller dvs. i dag og om noen timer skal jeg på torget igjen. Det blir nok en litt annerledes valgkamp…

4 kommentarer:

Synøve sa...

Hei der
Jeg er født og oppvokst med Agapanthus i hagen! ( i Johannesburg ). Jeg er desverre ingen expert når det gjelder denne "løken" eller det vi i Engelsk kaller røttene Rhizomes MEN jeg husker at når man gravde opp litt av "løkene" for å plante om, tok man alltid en klump med seg. Den liker nemlig ikke å stå "alene" så jeg vil anbefale at dersom du vil se den blomstre at du ikke deler den noe særlig mer opp, han liker å stå VELDIG tett, og trenger ikke plantes om før den omtrent kryper ut av krukka! Er ikke sikker på hvor nøyaktig rådet mitt er men man kan kanskje prøve? :) Lykke til de er jo super fine!
Og god helg!
Synøve

Hulda sa...

Virkelig en flott plante! Håper den kommer i blomst.

Mitt hvite hus sa...

Ja filmen har jeg sett noen ganger....

Afrikas blå lilje har jeg bare sett hos andre..men den er utrolig vakker...

God helg

Klem

Anne Lise sa...

Så filmen i går! Den er utrolig tragisk, men også romantisk og vakker! Klem fra mammma