fredag 5. august 2011

Zugspitzblick–alpine hager

Gleden ved å dra på feire er å se nye ting – og det gjorde vi denne ferien. Tyrol og alpene er spektakulært – og overveldende. Denne plassen lå rett opp i heia for der vi bodde i Tannheimer Tal – og Zugspitze er svært i Østerrike også, selv om det ligger i Tyskland. Det var 1,5 km rett opp i heia – og utsikten var upåklagelig.
image image
image image
Det å drive hage på 1290 meter må være en utfordring – men jeg synes at de hadde fått det fint til. Denne Edelweissen ser unnseelig ut – men den er vakker i steinplantinger. De er flinke med stein og bruker den lokale steinen – og det er det som gjør det fint og at det passer inn. Jeg forsøkte å få tak i en Edelweiss, men det var visst ikke sesong akkurat nå. Bare petunia og margeritter – og det er ingen vits i å ta med hjem. De hadde selvsagt oliventrær, fiken og appelsintrær – men vi hadde “litt” dårlig plass i bilen – for å si det mildt. Ble bare noen fingerbøler på meg.

1 kommentar:

sologbolig sa...

Herlige bilder fra Tannheimer Tal og andre lands hager er kjekt å se. Som du sier i innlegg lengre nede så bruker tyskerne mye figurer og dyr i hagene sine, ja det skal vere visst. Men denne katten var jo riktig så fin og naturtro. Verre er det når nisser og de syv dverger og frosker og fluesopper dominerer hagene ...hihi,
Ønsker deg ei fin helg. Klem