tirsdag 30. august 2011

New Dawn–møkkarose!

image Sterke ord fra en roseelsker – til andre roseelskere. “New Dawn” er fryktelig populær og folk elsker denne rosen – men jeg tror jeg må kaste inn håndkle å si at denne rosen ikke passer hos meg.

Den skal få en sommer til – men hvis ikke den tar seg sammen nå (sammen med Heritage), så må den ut, pinglerosa!
Den er jo vakker da – dufter gjør den også, og den blomstrer i prinsippet hele sommeren. Stor blir den også – hos andre. Her fryser den ned hvert år, og svekkes tilsvarende neste år. Jeg har skrevet om New Dawn før – og den var en av mine favoritter, men det var før jeg ble irritert på den. Beskrivelsen av rosen kan du lese her.

7 kommentarer:

GundaM sa...

Huff da, det var da volsomt ;) det er den eneste rosa bortsett fra polarstjerna som holder ut i hagen her, resten har ejg gitt opp da og hagen her er i sone 6 !

Gi den dr backs blomstermedisin i vannet til våren.....

lavendel mio sa...

Ups....og jeg som kjøpte 2 stk i vår, håper mine vil vise seg fra sin bedre side, de har vokst seg store fine tross iiiiskald og sur sommer, men de har lite roser enda, så jeg må nok vente til neste år...hvis de overvintrer ,da;) Fin er den ihvertfall:)
Klem Hanne

Myke minutter sa...

Haha, morsom tittel! Da noterer jeg meg at den skal jeg ikke kjøpe til det planlagte rosebedet vårt neste år ;) Ha en fortsatt finfin onsdag og håper du har mer hell med rosene fremover :)

Tovepia sa...

Takk for hyggelig kommentar;) Jeg legger meg som følger, for jeg hører gjerne tips om hage. Jeg har ikke New dawn, men har flere Leonardo da Vinci, og de er jeg veldig fornøyd med.
Nyt kvelden, klem fra meg;)

TYRA sa...

Min frøs ned etter to sesonger - og da var jeg skuffet da!! Men den er jo så utrolig vakker så la den få en sommer til - kanskje den tar seg sammen!

Kari sa...

Enig med deg, synes også at New dawn er litt oppskrytt. Jeg har en som nesten frøs ned i vinter, men som har kommet seg litt. Den skal få fortsette å bo i hagen min, men den er ikke min favoritt. Jeg synes den "søpler" veldig, og det er mange klatreroser jeg ville valgt i stedet...

hobbyentusiast sa...

Oi da... her kjenner jeg meg ikke igjen. Enda jeg bor i sone 4-5. Jeg har kanskje godt jordsmonn jeg da ;) Min aller første klatrerose var nemlig denne "new Dawn". Ikke kjente jeg til den, ikke visste jeg hvordan den ville se ut,lukte osv osv...Men jeg plantet den i sørveggen,og du verden som den blomstret og luktet. Et praktfullt syn.Våren etter fant vi ut at vi ville renovere hagen vår. Da måtte jeg grave opp klatrerosen.Jeg hadde den i en murbøtte hele sommeren som sto midt ute i hagen.Vannet den kun ved sterk tørke,ellers tok regnet seg av resten. Sent på høsten plantet jeg den mot sør-øst mot en espalierbue ved terrassen vår. Tenkte med meg selv at den kanskje ikke ville overleve,siden den ble plantet sent, og vinteren var så hard.Men du verden som den har blomstret i sommer.Høy har den og blitt.Kraftig og fine grener. Det kommer kanskje av at den har blitt beskjert endel da den sto i murbøtta.
Jeg er iallefall kjempefornøyd med den, og ser på den som en meget hardfør rose med flott farge og deilig duft.
he he....men moro å høre andres versjoner også;)